Amin Jensen - multikunster og entertainer af højeste kvalitet.

Amin Jensen blev født d. 22. januar 1970 på Glostrup Amtssygehus. Han vokser op i Vibens Kvarter i den københavnske forstad Albertslund. Vestegnsdrengen Amin får det atypiske og knap så danske fornavn, da han bliver opkald efter en kær ven til hans forældre. En Egyptisk filminstruktør. Amin Jensen har gennem de sidste 30 år udviklet sig til en af Danmarks største komikere.

AMIN JENSEN
– ET MULTITALENT

Amin har været med helt fra stand-up’ens spæde start i Danmark og var en af prionerne i begyndelsen af 90’erne.

10. december 1993 Amin stod første gang på en scene som komiker på Dins´s i København og efter bare 7 måneder, er det blevet hans levevej. I løbet af de sidste tre årtier, har Amin lavet over 2.500 shows, rundt i hele Danmark.

Amin er en rigtig mand. Han elsker at udfordre sig selv. Han har kørekort til alle transportmidler. Han nyder at sejle speedbåd, fiske og gå på jagt. Amin er en passioneret og dygtig kok, han maler abstrakt kunst og mestre at kunne spille på en lang række instrumenter. Amin synger opera, er sangskriver, er parodist og har gennem årene sat sig en række ambitiøse mål – netop for konstant at udvikle sig.

I sommeren 2011 gav Amin sig selv tre udfordringer: Først ville han bestige Afrikas højeste bjerg. Dernæst vil han cykle til Paris med Team Rynkeby. Og endeligt vil han svømme over Øresund til Sverige.

De to første udfordringer har Amin vinget af, efter det lykkedes ham at nå toppen af Kilimanjaro i slutningen af september 2010 og komme til Paris med Rynkeby Juli 2011.

Amin er fortsat den tungeste mand, der nogensinde har nået toppen af det 5.895 m høje bjerg, og holder derfor verdensrekorden.

Amin er fuldbyrdet entertainer og multitalent. Han er passioneret, engageret og gør sig umage i alt, hvad han gør.

 

amin collage

AMIN JENSEN COMEDY & OPERA

Selvom Amin Jensen er et produkt af den danske stand-up genre, så har han formået at udvikle sig til mere end en ren standupkomiker.

Amin har gennem 11 år gået fast hos den største sopran, kongelige operasanger & diva Bonna Søndberg og er med sin store stemme blevet en sublim operasanger.

Amins motto er ”Giv altid folk hvad de forventer – og så overrask dem”.

Netop dét får publikum, da Amin benytter sig af alle sine talenter under showet. I en kombination af stand-up, parodier, musikalske indslag og opera.

Når Amin laver sine rammende parodier, sjove livs-betragtninger eller gennemhuller simple hverdagsting, får han det til at blive hyldene morsomt. Amin går altid til grænsen, men aldrig over. Det er en perfekt kombination af talent, humor, charme, elegance og drengerøv.

Har man først oplevet Amin Jensen for fuld udblæsning med sin store stemme og hans utrolige timing, kan man ikke gøre andet end at overgive sig. Amin er på én gang utrolig morsom, charmerende og elegant – og netop dét kendetegner Amin Jensen.

AMIN JENSEN – ALSIDIG ENTERTAINER

Amin Jensen er en meget alsidig entertainer og kendt på tværs af generationer.

Hit med sangen – og flere gange blevet kåret som årets TV-vært

Det lidt mere modne publikum kender ham uden tvivl fra ”Hit Med Sangen”, der selv i genudsendelserne lå nummer ét på top 20 i seertal.

I 2003 blev han kåret som årets kunstner og fik den gyldne Mic. I sommeren 2003 også debuterede han som Revy Skuespiller og igen høstede fantastiske anmeldelser. Det samme skete i foråret 2008, hvor Amin spillede rollen som Keld i musicalen ”Olsen Banden”.

SKUESPIL – BØRNE-TV

De helt små kender nok mest Amin Jensen fra den aktuelle børneserie ”Motormille & børnebanden” fra DR’s Ramasjang. Her spillede Amin ”den sure mand” Grandberg.

I børnefilmen ” Ørkenens Juvel” spiller Amin rollen som den godmodige Røver Knud.

STEMME TIL TEGNEFILM

Fra barn til voksen har vi alle stødt på elskede tegnefilmsfigurer, som Amin Jensen har lagt stemmer til. I Danmark er Amins stemme en af de stemmer, som er brugt absolut flest gange i de danske oversættelser af tegnefilm. I 1994 Amin indtalte han de første tegnefilm. Her i blandt stemmer til “Rollinger”, “Sesam luk dig op”, “Tobias Tot”, “Calimero” og “Hugo”.

Dertil er han kendt for at være stemmen bag blandt andet ”Tigerdyret”, ”Obelix”, ”Stitch”, ”Shrek”. Samlet set har Amin indtalt stemmer til over 3.000 afsnit tegnefilm.

Udover at være vanvittig dygtig til det, så er det også et job, som Amin nyder at lave.

SPRECHSTALLMEISTER – CIRKUS BALDONI SÆSON 2023

I sommeren 2023 kaster Amin sig ud i endnu et nyt eventyr på de danske og færøske landeveje. Amin takker ja til et job hos Cirkus Baldoni som Sprechstallmeister. Med jobbet har Amin tilegnet sin nye kompetencer som bugtaler med cirkussets maskot, Løven Leonardo ved sin side. Cirkusjobbet viser sig at være særligt spændende og udfordrende med det brede publikum, som fylder cirkusteltet ud hver eneste dag med alt fra små børn til bedsteforældre.

SÅ HVAD KAN JEG BOOKE AMIN JENSEN TIL?

Det er næsten kun fantasien, som sætter grænserne for, hvad du kan booke Amin Jensen til. For her er tale om en multikunster og entertainer af højeste kvalitet. Amin Jensen er altid klar på en udfordring.